Koje traktore Nemci najviše kupuju?

U Nemačkoj je u prošloj godini bilo registrovano ukupno 31.180 novih traktora, što uprkos aktuelnoj pandemiji korona virusa, u odnosu na 2019. godinu, tokom koje je ih je bilo registrovano 28.686, predstavlja porast od 13 procenata.

Na listi najpoželjnijih traktora, koju je objavio sajt “profi.de”, ubedljivo vodi brend “Fendt” sa čak 6.818 registrovanih novih traktora, čime je ostvario udeo u nemačkom tržištu od čak 21,9 posto. Druga po popularnosti je poznata američka marka “John Deere”, koja je nakon nekoliko godina dominacije skliznula na drugo mesto, sa ukupno 5.530 novoregistrovanih traktora i tržišnim udelom od 17,7 posto.

Iako se iz navedenih podatakh vidi da ova dva brenda vladaju nemačkim tržištem novih traktora, još jedna marka se izborila da bude u grupi vodećih. Reč je o “Deutz – Fahru”, koji je sa 2.645 prodatih novih traktora u prošloj godini zauzeo 8,5 procenata tržišnog udela, prenosi Agroklub.

Nemački poljoprivrednici se uglavnom iz godine u godinu opredeljuju za iste proizvođače traktora. Ipak, u toj zemlji se kupuju i traktori onih kompanija koje su u Srbiji veoma malo zastupljene ili se gotovo uopšte i ne pojavljuju, kao što su japanski Iseki, nemački Mercedes, austrijski Linder ili Hürlimann iz SDF grupacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор