KNAUF fabrika kamene vune u Surdulici slavi jubilej

Fabrika kamene vune u Surdulici, koja je od 2005. godine u vlasništvu nemačke kompanije Knauf Insulation, ove godine slavi 50 godina postojanja, budući da je davne 1974. otvorena kao prva takve vrste u Srbiji. I nakon svih tih godina, ova fabrika je još uvek jedino takvo postrojenje u našoj zemlji.

Tokom 50 godina duge istorije, organizaciona struktura firme se menjala, broj zaposlenih i proizvodni portfolio su varirali, ali jedna stvar je ostala ista, a to je ulaganje u kvalitet kamene vune, jedinstvenog izolacionog materijala koji istovremeno pruža toplotnu izolaciju i zaštitu od požara i buke.

Od kako je u sastavu Knauf grupe, velikog međunarodnog proizvođača građevinskih materijala, surdulička fabrika je doživela značajna ulaganja u opremu i nagli rast kapaciteta. U fabriku je do danas uloženo preko 50 miliona eura, a prošlogodišnja investicija od 20 miliona je posebno značajna jer je većinski bila usmerena na povećanje održivosti poslovanja i zaštitu životne sredine.

U kompaniji kažu da je kamena vuna danas aktuelnija nego ikada, s obzirom na energetsku krizu i rastuću potrebu za energetskom efikasnošću stambenih objekata. Ovaj izolacioni materijal iz Surdulice se ugrađuje u sve moderne objekte u Srbiji, kao i u Rumuniji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Grčkoj i Albaniji, poručuju iz KNAUF-a.

Povodom proslave ovog važnog jubileja, kompanija Knauf Insulation Srbija će ove godine organizovati niz aktivnosti kojima će obeležiti pola veka proizvodnje kamene vune u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор