Karnevala u Majncu spreman za ismevanje svetskih moćnika

Na meti podsmeha čuvenog karnevala u nemačkom gradu Majncu ove godine će se, između ostalih, naći i predsednici Amerike, Rusije i Turske.

Lutka ruskog predsednika Vladimira Putina je osmišljena razgolićena sa daljinskim upravljačem kojim usmerava tenk sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erodganom, dok će predsednik SAD Donald Tramp biti prikazan kao rimski car Neron koji svira harfu dok sve oko njega propada u požaru. Ovo su, naravno, samo neke od figura, možda glavne, ali ne i jedine koje će naredne nedelje dočekati učesnike tradicionalnog karnevala u Majncu.

Među živopisnim figurama, koje je Karnevalsko udruženje u Majncu predstavilo najavljujući predstojeću feštu, naći će se i britanski premijer Boris Džonson prikazan kako slavi pobedu zbog Bregzita, dok ga od pozadi namrgođeno posmatra kraljica Elizabeta Druga.

U Nemačkoj sledeće sedmice počinje sezona karnevala, a Majnc, Keln i Diseldorf su tri velika grada na reci Rajni koja su već godinama poznata po politički provokativnim paradama. Tokom ovih fešti narod obično ismeva silnike koji su na vlasti u svetu, a parade se kreću gradskim ulicama noseći sa sobom različite lutke, plovila, trubače, plesače i druge učesnike karnevala koji okupljenima bacaju slatkiše.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор