Hakeri pokrali bitkoine vredne 65 mil $

made-in-germany-rs-bitcoins

Nakon što su hakeri ukrali 65 miliona dolara bitkoina, na glavnoj berzi ove virtuelne valute u Hongkongu obustavljeno je trgovanje, što je dovelo do pada vrednosti te digitalne novčane jedinice za više od 20 posto.

Bitfineks berza iz Hongkonga navodi u svom saopštenju, objavljenom sinoć na internet stranici te berze, da je suspendovala sve transakcije bitkoinom nakon što je otkriveno da su bitkoini nekih klijenata ukradeni, prenosi agencija „Frans pres“.

“Otkrili smo da je probijen sigurnosni sistem zbog čega smo morali da obustavimo kompletno trgovanje na Bitfineksu, da zaustavimo sva polaganja depozita preko tokena, kao i sva povlačenja sredstava sa Bitfineksa. Sprovodimo istragu vezano za upad u sistem kako bi se utvrdilo šta se dogodilo… Razmotrićemo različite opcije za rešavanje problema gubitaka koje su pretrpeli kupci kasnije tokom istrage”, dodaje se u saopštenju uz molbu za strpljenje dok traje istražni postupak.

“Blumberg njuz” je izvestio da su sa platforme hakeri uzeli 119.756 bitkoina, odnosno oko 65 miliona dolara po sadašnjem kursu. Vrednost ove virtuelne valute danas je pala na 482,82 dolara sa jučerašnjih 603,06 dolara. Prema podacima “Blumberg njuza”, danas popodne po azijskom vremenu, vrednost bitkoina je ponovo porasla na 539,53 dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор