Francuski PSA želi da kupi Opel

Zatečena najavom francuskog “PSA” da želi da kupi kompaniju “Opel”, Nemačka vlada najavljuje da će se što je moguće više uključiti u ove razgovore, kako bi se obezbedilo očuvanje što više radnih mesta.

Portparol nemačke vlade Štefan Zajbert je izjavio ovim povodom da se radi o “preduzetničkoj odluci koju za sada neće elaborirati”, i dodao da resorni ministri razgovoraju o tome sa zvaničnicima Opela, prenosi agencija “Frans pres”.

Portparol francuskog konzorcijuma PSA, koji proizvodi automobile “Pežo” i “Reno”, objašnjava da direktor firme Karlos Tavarez želi da se sastane s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i sindikatima Opela, kako bi razgovarali o eventualnoj kupovini nemačkog proizvođača vozila.

Kompanija Opel je osnovana 1862. godine, a od 1929. godine je deo koncerna “Dženeral motors” (GM). Svoja vozila Opel proizvodi u deset fabrika rasporedjenih u šest evropskih zemalja. Krajem 2015. kompanija je imala 35.600 zaposlenih od kojih 18.250 u Nemačkoj, a od 1999. godine proizvodi sa gubicima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор