Opel nema problema sa novim standardima

Nemačka automobilska kompanija “Opel” nema problema da ispoštuje zahteve novog standarda za emisiju štetnih gasova, za razliku od svojih mnogobrojnih konkurenata, među kojima su i giganti poput “Volkswagena”, “Daimlera” i “BMW”-a.

Novi WLTP standard, koji je na snagu stupio 1. septembra, značajno je zabrinuo proizvođače automobila, pa su mnogi popularni modeli privremeno prestali da se proizvode ili su bili prinuđeni da izgube na snazi motora.

Opel, međutim, takvih problema nema, jer su svi njegovi modeli putničkih automobila u svim svojim pogonskim varijantama u saglasju sa novim standardom. Od najmanjeg “Adama” do “Zafire”, od benzinskih, preko LGP i CNG, do dizel motora, šta god da su naručili, kupci Opela neće strepeti od mogućih odlaganja isporuke.

Još tokom 2016. Opel je saopštio da je nivo prosečne potrošnje aktuelne generacije “Astre” u skladu sa WLTP standardom, koji nudi bitno realnije podatke o automobilskoj potrošnji u odnosu na prethodne standardne, a isto je saopšteno i za nove verzije “Mokke X” i “Zafire”.

Nemački proizvođač, koji je od prošle godine u vlasništvu francuske PSA grupacije, otišao je i korak dalje sa drugom generacijom “Insignije”, koja je u 2,0-litarskoj BiTurbo dizel verziji ispunjavala WLTP standarde još srednim prošle godine, više od godinu dana pre ozvaničenja novih propisa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор