Fliksbus počeo da vozi po Evropi i regionu

Autobusima nemačkog niskotarifnog prevoznika Fliksbusa trenutno se može putovati po Švedskoj, Danskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Nemačkoj, Austriji, Poljskoj i Portugalu. Mnoge evropske zemlje ovih dana otvaraju svoje granice, pa će od 18. juna Flixbus početi da vozi iz i ka Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, Češkoj, Poljskoj i Hrvatskoj.

Do prekida rada nemačkog drumskog prevoznika, usled pandemije korona virusa, Fliksbus je povezivao Beograd sa Zagrebom i Ljubljanom, kao i Beograd i Novi Sad sa Budimpeštom, prenosi B92.

– U ovom trenutku čekamo konkretne mere državnih nadležnih tela koje su nužan uslov za siguran prevoz putnika autobusima. Tek tada možemo postaviti jasan datum početka rada Fliksbusovih međunarodnih autobuskih linija u Srbiji – poručili su iz kompanije i dodaju da im je ponuda trenutno dosta ograničena, s obzirom na broj polazaka i destinacija, kao i dozvoljenu popunjenost autobusa, a pogotovo u poređenju sa istim periodom lane.

U kompaniji ističu da su uveli sigurnosne mere pojačane prevencije i dezinfekcije autobuskog prostora za putnike i vozače nakon svakog putovanja, a ulazak i izlazak iz autobusa je moguć samo na zadnja vrata. Važan deo mera su i beskontaktna, digitalna ili vizuelna, kontrola karata i dostupnost sredstva za dezinfekciju ruku na ulasku u autobus. Vozači imaju zaštitnu opremu, a putnicima se savetuje da se pridržavaju sigurnosne udaljenosti od dva metra i da prilikom ulaska u autobus kao i za vreme putovanja nose zaštitu preko usta i nosa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор