EPS osniva privredno društvo u Sloveniji

made-in-germany-rs-dalekovodi
Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije doneo je odluku o osnivanju firme u Sloveniji, pod imenom „EPS Trgovanje“. Trgovinu električnom energijom u Evropskoj uniji EPS će prvo započeti direktno na berzi u Mađarskoj.

Elektroprivreda Srbije saopštila je da je Nadzorni odbor ovog Javnog preduzeća doneo odluku o osnivanju privrednog društva u Sloveniji – „EPS Trgovanje“. Kako se dalje navodi, posle dobijanja saglasnosti Vlade Srbije biće osnovana kompanija kojom će se upravljati iz sedišta EPS-a u Srbiji. S obzirom, kako je u saopštenju objašnjeno, na savremene uslove trgovine električnom energijom, nema potrebe za angažovanjem radnika u Sloveniji.

„Osnivanjem firme u Sloveniji, EPS-u je omogućena trgovina električnom energijom u Evropskoj uniji (EU). Time će biti veoma olakšana i trgovina u regionu, a EPS će prvo započeti direktnu trgovinu na berzi u Mađarskoj“, ističe se u saopštenju, i dodaje da će se radom „EPS Trgovanja“ u Sloveniji kao članici EU, jačati pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, a da će trgovina električnom energijom biti efikasnija, uz smanjenje troškova snabdevanja električnom energijom u Srbiji i maksimalizovanje profita.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор