Dividende Komercbanke prvi put od 2008.

made-in-germany-rs-commerzbank-logo

Druga po veličini nemačka banka, „Komercbanka“, saopštila je da će zahvaljujući uspešnom poslovanju u prvom tromesečju, isplatiti dividende za 2015. godinu, po prvi put od 2008.

– U ovoj godini smo imali dobar početak u svim segmentima poslovanja zbog čega smo znatno uvećali prihode. Planiramo da isplatimo dividende za poslovnu 2015. godinu, ali ćemo pratiti situaciju do kraja godine – izjavio je Martin Blesing, izvršni direktor banke, a prenosi agencija „Frans pres“.

U odnosu na prva tri meseca 2014. godine, u prvom kvartala ove godine neto profit banke uvećan je za 83 posto, na 366 miliona eura, profit iz poslovanja više je nego udvostručen, sa 324 na 685 miliona, dok su prihodi istovremeno porasli za 23 posto na 2,78 milijardi eura.

Prošle nedelje Komercbanka je saopštila da je pribavila 1,4 milijarde eura svežeg kapitala u cilju jačanja kapitalnih rezervi.

Finansijski direktor banke Štefan Engels rekao je da poslovodstvo u poslovnoj 2015. godini cilja na rast prihoda i tržišnog udela, uprkos izazovima na tržištu u svetlu niskih kamatnih stopa.

Komercbanku je teško pogodila finansijska kriza iz 2008. godine i zvanični Berlin, koji je morao da je spašava 2009. godine, još uvek drži 15 posto akcija ove banke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор