Dajmleru u trećem kvartalu porastao profit

Nemački Daimler, proizvođač luksuznih vozila Mercedes-Benz i kamiona Frajtlajner, ostvario je u trećem kvartalu ove godine rast profita, zbog smanjenja troškova i povećanja prodaje automobila nakon ukidanja restriktivnih zdravstvenih mera.

Budući da su visoko profitabilna vozila poput GLA, GLB i GLS povećala zaradu Dajmlera, na šta je uticao i ekonomski oporavak Kine, kompanije je povećala izglede za očekivanu zaradu u narednom periodu, rekao je finansijski direktor Harald Vilhelm i dodao da je postojeća verzija luksuzne limuzine S-klase takođe dobro prošla iako je zamenjena novim modelom.

Nemački proizvođač vozila je saopštio kako očekuje da će operativna zarada za ovu godinu biti jednaka onoj iz 2019. godine, pre pojave pandemije korona virusa, iako je prethodno prognozirala da će ostveni profit biti ispod prošlogodišnjeg, prenosi agencija Asošiejted pres.

Kvartalna neto dobit Dajmlera porasla je na 2,16 milijardi eura, što je za 19 posto više u odnosu na 1,81 milijardu eura u istom kvartalu pre godinu dana, čime je umanjen neto gubitak od 1,9 milijardi eura iz drugog kvartala i perioda zaključavanja zemlje.

Dajmlerovi prihodi od prodaje opali su za sedam procenata, na 40,28 milijardi eura, međutim, kompanija je i dalje povećavala dobit prodajom profitabilnijih vozila i smanjujući ukupne troškove.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор