Da li je „Nutela“ ista za istočno i zapadno tržište?

made-in-germany-rs-nutella

Beogradski dnevni list „24sata“ pozabavio se pitanjem da li je „Nutela“ za tržište istočne Evrope drugačija od one namenjene zapadnoj Evropi, kao i da li uopšte postoje razlike u ukusu u koji se kunu svi ljubitelji ovog slatkog krema.

Potrošači „24sata“ sučelili su „Nutele“ različitih proizvođača iz različitih zemalja proizvodnje, nemačke, italijanske i tri poljske i odlučili da pronađu odgovor na ovo pitanje. Nemačku verziju kupili su u zagrebačkom „Muleru“, italijansku u Italiji, a poljske u trgovačkim centrima u Hrvatskoj, BiH i Mađarskoj. U žiriju je sedelo nekoliko zagriženih fanova koji „Nutelu“ vole da jedu kašikom, a zbog objektivnosti testiranja, tu su bili i pojedinci koji nisu ljubitelji ovog slatkiša. Probali su „na slepo“, ne znajući odakle dolazi koja tegla.

Pre samog testiranja degustatori koji nisu ljubitelji „Nutele“ bili su uvereni da će im sve one biti iste. Međutim, nije bilo tako, a zaključak posle probanja, bio je da je italijanska najbolja. „Nutela“ iz Italije dobila najviše ocene, skoro čistu peticu!

U ovom testu učestvovali su zaljubljenici u hranu koji nisu znali iz koje zemlje dolazi „Nutela“ koju jedu, a cilj je bio da se vidi da li će se uočiti razlike u istom proizvodu. Stavovi i ocene kvaliteta proizvoda nisu bili plaćeni, niti zlonamerni, niti su zvaničan stav redakcije, već lični utisak degustatora amatera koji su „Nuteli“ davali ocene od 1 do 5, navodi „24sata“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор