Besplatna vakcinacija stranih turista na Beogradskom sajmu

Vlada Srbije je omogućila besplatnu vakcinacijua stranih turista koji borave u ugostiteljskim objektima u našoj zemlji, a evidentirani su na portalu eTurista, objavljeno je na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vakcinacija protiv korona virusa će biti besplatna, a obavljaće se u Hali 11 Beogradskog sajma, svakog petka, subote i nedelje od osam do 15.30 časova. Svim zainteresovanima trenutno su na raspolaganju vakcine Fajzer, Astra Zeneka i Sinofarm, a iz resornog ministarstva napominju da postoji mogućnost manjeg izbora vakcina u momentu prijave, u skladu sa količinama koje su dostupne.

Za vakcinaciju se strani državljani ne mogu samostalno prijaviti, već isključivo preko ugostiteljskih objekata u kojima su smešteni ili preko turističkih agencija preko kojih su ugovorili putovanje i smeštaj u Srbiji. Na sajtu Ministarstva se nalazi spisak 18.219 ugostitelja koji su evidentirani na portalu eTurista kao i spisak turističkih agencija organizatora putovanja, prenosi B92.

Procedura nalaže da bi strani državljani koji žele da se vakcinišu trebalo da na vreme kontaktiraju ugostitelja kod koga borave ili agenciju preko koje su ugovorili putovanje u Srbiju, kako bi ih oni prijavili i imejlom im dostavili potvrdu termina vakcinacije, sa datumom prve i druge vakcinacije, mestom vakcinacije i tipom vakcine kojom žele da se vakcinišu.

Iz Ministarstva napominju da stranci neće moći da se vakcinišu ako na mesto vakcinacije dođu bez potvrde termina vakcinacije, koja se dobija od agencije ili ugostitelja koji ih je prijavio.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор