Beograd za šest meseci posetilo oko 200.000 turista

U prvoj polovini ove godine Beograd je posetilo oko 200.000 domaćih i stranih gostiju, koji su ostvarili 558.437 noćenja, što je za 12 posto više u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Sekretarijata za upravu.

Od ukupno 56.142 turista koji su u junu mesecu posetili Beograd, 42.927 je pristiglo iz inostranstva, što je za čak 383 procenata više u poređenju sa junom prethodne godine. U beogradskim smeštajnim kapacitetima strani gosti su u junu ostvarili ukupno 111.881 noćenja, ili za 409 posto više posmatrano međugodišnje.

Kako je naveo direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović, od početka godine najbrojniji su bili turisti iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije, Nemačke, Hrvatske, Turske, Slovenije, Italije, SAD, dok je u junu u našu zemlju najviše gostiju pristiglo iz BiH, Rusije, Severne Makedonije, Indije, Crne Gore i Nemačke.

– Porast u broju i noćenjima stranih turista u Beogradu rezultat je strateških aktivnosti naše zemlje prvenstveno u imunizaciji stanovništva koja je učinila da se Srbija nađe na listi tzv. bezbednih zemalja za putovanje, ali i zahvaljujući intenzivnoj promociji i onlajn kampanjama na kojima radimo – kazao je Popović i dodao kako se očekuje da će julski podaci pokazati još raznovrsniju strukturu stranih turista koji posećuju Beograd.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор