Beograd treći na listi najboljih za rad od kuće

Portal Big seven travel je objavio listu 50 gradova sa najboljim uslovima za rad na daljinu, na kojoj se Beograd našao na trećem mestu, a ispred su samo Talin, glavni grad Estonije, i gruzijski Tbilisi, prenosi Mia magazin.

Među najvažnijim faktorima na osnovu kojih je formirana ova lista jesu povoljni troškovi života i pristupačnost interneta u parkovima i restoranima. Najveća pogodnost glavnog grada Estonije je što dozvoljava frilenserima da se dosele na godinu dana, pod uslovom da ispunjavaju određene kriterijume. Prednost Talina leži i u naglo rastućoj digitalnoj ekonomiji i niskim troškovima života, budući da najam stana u centru grada košta oko 500 dolara mesečno.

Što se tiče prestonice Gruzije, Tbilisija, ovaj grad je tokom pandemije takođe uveo vizu za frilensere, kojima se nudi i veliki izbor poslovnog i prostora za stanovanje, daleko jeftinijeg nego u Zapadnoj Evropi.

Treću poziciju na ovoj listi Beograd je zaslužio prvenstveno zbog centralne pešačke zone ispunjene kafićima, galerijama i prodavnicama, kao i zahvaljujući velikoj ponudi tehnološki dobro opremljenih poslovnih prostora sa neprekidnim brzim internetom.

Iza Beograda nalaze se Bali (Indonezija), Čijang Mai (Tajland), Berlin (Nemačka), Singapur, Buenos Aires (Argentina), Hanoj (Vijetnam) i Ljubljana (Slovenija). Ostali evropski gradovi na ovoj listi su Porto, na 31. mestu, Madrid (32), Budimpešta (38), Cirih (44), Lisabon (46), Prag (47), a među 50 najboljih je i Las Palmas na Kanarskim ostrvima (48).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор