BASF opremio hemijsku laboratoriju za đake u Burovcu

BASF
U osnovnoj školi „Sveta Mihajlović“ u Burovcu kod Petrovca na Mlavi, kabinet za hemiju osposobljen je uz donaciju nemačke hemijske kompanije BASF za izvođenje praktične nastave, javlja „Privredni pregled“. Kupovina laboratorijske opreme, pribora i savremenih instrumenata za izvođenje nastave hemije, urađena je u okviru projekta „Jedan u milion“, Fondacije „Ana i Vlade Divac“, a time je školi u Burovcu omogućeno da bude jedna od retkih u zemlji gde đaci ne moraju hemijske oglede da prate isključivo preko ilustracija i fotografija iz udžbenika.

– Deca su do sada pojedine oglede mogla da prate samo na osnovu crteža, a sada će moći i sama da ih izvode. Time će nastava biti puno efikasnija, jer ovakva nastavna sredstva nemaju premca – izjavila je direktorka Osnovne škole „Sveta Mihajlović“ iz Burovca Blagica Milosavljević.

– Hemija je eksperimentalna nauka i kao takva zahteva da se časovi izvode u laboratoriji. Hemija se najbolje razume i prihvata upravo kroz učenje pomoću ogleda. U skladu sa politikom naše kompanije, koja je posvećena edukaciji mladih i promociji prirodnih nauka, pre svega hemije, prihvatili smo se zadatka da opremimo hemijsku laboratoriju u Burovcu – rekao je Miroslav Brnjak iz korporativnih komunikacija BASF-a.

Osnovna škola u Burovcu prva je obnovljena u okviru kampanje „Jedan u milion“, čiji je cilj poboljšanje uslova za školovanje dece kroz nabavku opreme i rekonstrukciju škola širom Srbije. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a pokrenula ga je Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор