Aksel Špringer preuzima Biznis insajder

made-in-germany-rs-axel-springer

Nemački izdavački gigant, kompanija „Aksel Špringer“ (Axel Springer), izvestila je javnost da je dogovorila preuzimanje američkog poslovnog portala „Biznis insajder“ (Business Insider) po ceni od 306 miliona eura.

U saopštenju nemačke kompanije, koja već poseduje devet posto akcija Biznis insajdera, navodi se da je po ovoj ceni dogovorena kupovina dodatnih 88 posto akcija, prenosi agencija „Frans pres“.

Preostalih 3 posto akcija ostaće u posedu investicione kompanije „Bezos ekspedišns“ (Bezos Expeditions), koja je u vlasništvu Džefa Bezosa, izvršnog direktora kompanije „Amazon“.

Preuzimanje Biznis insajdera, za koji Aksel Špringer ceni da je vodeći digitalni portal za poslovne vesti u SAD, predstavlja „ključni deo strategije Špringera da proširi svoju globalnu mrežu i diverzifikuje ponudu na engleskom jeziku“, navodi se u saopštenju nemačke izdavačke kuće.

Američki portal Biznis insajder počeo je sa radom 2007. godine i trenutno zapošljava više od 325 ljudi, od čega je polovina novinara. Uz 76 miliona posetilaca mesečno, vrednost Biznis insajdera je procenjena na 442 miliona dolara ili 395 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор