Adidas povlači dečije kupaće kostime

Nemački proizvođač sportske opreme, kompanija Adidas, svojevoljno povlači sa tržišta dečije kupaće kostime iz serije „Infinitex 3-Stripe“, uz preporuku deci do 14 godina da ih odmah izbace iz upotrebe.

Kompanija je nedavno primila nekoliko žalbi kupaca uz navode da su u kontaktu sa vodom prepoznatljive adidasove „tri pruge“ otpale sa kupaćih kostima, zbog čega mogu biti vraćeni Adidasovim prodavnicama ili ovlaštenim distibuterima uz potpuni povraćaj novca, navodi se u saopštenju.

Inače, naknadna istraga treće strane je pokazala da oštećeni kupaći kostimi predstavljaju potencijalnu opasnost po decu, jer se mogu uplesti u objekte u bazenu ili van njega i eventualno izazvati povredu, iako takvih prijava nije bilo do sada.

– Odlučili smo da svojevoljno i preventivno povučemo iz prodaje modele za decu do 14 godina. Bezbednost naših korisnika oduvek nam je na prvom mestu. Nastavićemo da posvećujemo maksimalnu pažnju kvalitetu svojih proizvoda i najiskrenije se izvinjavamo zbog nelagode koju smo potencijalno izazvali kod kupaca – poručio je Harald Haberman, potpredsednik zadužen za proizvode i kreacije u Adidasu.

Prodaja faličnih kupaćih kostima odmah je obustavljena u Adidasovim radnjama, kao i na sajtu adidas.com, a svi ovlašteni distributeri primili su nalog o povlačenju sa zaliha. Za vraćanje kostima nije neophodan fiskalni račun kao dokaz o kupovini, a takođe je moguće dobiti povraćaj novca i za sve druge kupaće kostime iz ove serije, a koji nisu povučeni iz prodaje.

Modeli iz serije Infinitex 3-Stripe, u nekoliko kombinacija boja i veličinama za decu i odrasle, deo su kolekcija za 2017. i 2018. godinu. U online prodaji su bili preko sajta adidas.com, kao i u redovnoj prodaji u Adidasovim radnjama i kod ovlaštenih distributera širom sveta. Zaštitni znak brenda u vidu „tri pruge“ ušiven je na obe strane kostima, dok se na etiketi nalazi oznaka „made in Tunisia“.

Fotografije ovih kostima kupci mogu pogledati na sajtu Adidasa kako bi proverili da li i njihov kupaći kostim spada u seriju sa greškom, navodi se u saopštenju nemačkog proizvođača sportske opreme.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор