„Adidas“ očekuje milijardu eura od prvenstva u fudbalu

made-in-germany-rs-adidas-logo01

Zahvaljujući predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, Nemački proizvođač sportske opreme „Adidas“ predviđa za osam procenata veće prihode u tekućoj godini.

Kao sponzor Svetskog fudbalskog kupa koji se održava od 12. juna do 13. jula u Brazilu, Adidas će obezbediti sportsku opremu za devet od 32 finalista, među kojima je aktuelni svetski šampion, reprezentacija Španije, ali i nacionalni timovi Nemačke i Argentine, prenosi agencija „Rojters“.

Direktor ove nemačke kompanije Herbert Hajner izjavio je na pres konferenciji u Minhenu da „Adidas“ ove godine očekuje prihode veće za 1,0 do 1,2 milijarde eura, najviše zahvaljujući Svetskom fudbalskom kupu. Na taj način prihodi kompanije u 2014. biće sedam do osam posto veći u odnosu na prošlu godinu, kada su iznosili 14,492 milijarde eura.

„Adidas“ koji je drugi proizvođač sportske opreme na svetu, izgubio je deo evropskog tržišta u korist vodeće kompanije u ovom sektoru, američke „Najki“, koja će takođe ugroziti i njegovu dominantnu poziciju na predstojećem fudbalskom prvenstvu u Brazilu.

Prema Hajnerovim rečima, ove godine prodaja „Adidasa“ na tržištu opreme za fudbal, premašiće dve milijarde eura, što je rekord i predstavlja veću sumu u odnosu na onu koju u ovom segmentu planira njegov konkurent „Najki“, a koja iznosi 1,46 milijardi eura, što će „Adidasu“ obezbediti primat u prodaji opreme za fudbal.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор