Uskoro Opel Astra GTC sa 200 ks

made-in-germany-rs-opel-astra-gtc
U model Astra GTC Opel će početi da ugrađuje novi 1.6 litarski turbo-benzinski motor od 200 ks, prenosi „B92“. Kako najavljuju iz ove kompanije, to će biti najsnažnija Astra kupe do sada, ne računajući njenu OPC verziju visokih performansi.

Predstavljanjem Astre GTC nastavlja se proces obnavljanja motora u opelovim modelima automobila. Astrin novi ECOTEC 1.6 motor opremljen je turbo-punjenim benzinskim agregatom koji isporučuje 200 ks (147 kW) uz maksimalni obrtni moment od 300 Nm i „overboost“ funkciju. Ovakav motor imao je premijeru na modelu „Opel Cascada“, a ako se izuzme OPC model, najsnažnija Astra sa benzinskom motorom, imala je pre ovog agregata, maksimalnih 180 ks. Verzija sa novim motorom u stanju je da za 7,9 sekundi postigne brzinu od 100 km/h, a za isto to vreme postiže ubrzanje od 80 do 120 km/h u petoj brzini. Maksimalna brzina nove Astre iznosi 230 km/h.

U kompaniji Opel tvrde da su sa novim motorom uspeli da poboljšaju efikasnost u potrošnji goriva za 13 posto, iako je ova Astra najsnažnija verzija do sada. Prema fabričkim podacima, u kombinovanom režimu automobil troši 6,6 litara na 100 km, uz emisiju CO2 od 154 g/km.

Opel Astra sa novim motorom pojaviće se u prodaji u Nemačkoj na proleće, a njena cena trebala bi da bude 25.250 eura sa porezom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор