Uprkos padu dobiti Simens povećao dividendu

Iako je u poslednjem kvartalu „Simensove“ poslovne godine neto dobit kompanije pala za čak 46 procenata, nemački tehnološki div predlaže povećanje dividende za deset centi na 3,80 eura po akciji.

Kompanija je u četvrtom fiskalnom kvartalu uknjižila značajan trošak usled isplate otpremnina i većih poreskih izdataka, što je dovelo do pada neto profita na 681 milion eura sa 1,25 milijardi eura dobiti iz istog perioda prošle godine, dok su prihodi istovremeno povećani za 2 posto na 22,6 milijardi eura.

Iz Simensa poručuju da su ispunjeni finansijski ciljevi zacrtani za upravo završenu fiskalnu godinu i da je predloženo povećanje dividende za deset centi na 3,80 eura po akciji. Najavljen je i novi program otkupa akcija u vrednosti od tri milijarde eura, koji će trajati do 2021. godine, pored već postojećeg programa otkupa akcija u istoj vrednosti, koji je na snazi od 2015. godine.

Nemački tehnološki koncern koji proizvodi vozove, gasne i parne turbine, kao i proizvode iz oblasti automatizacije fabrika, zabeležio je manjak od 301 milion eura, usled troškova isplate otpremnina u svom posrnulom resoru za energiju i gas, prenosi agencija „Asošiejted pres“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор