Udvostručen profit Alfa Plama

made-in-germany-rs-alfa-plam-peci

Srpska kompanija „Alfa Plam“ iz Vranja, koja proizvodi grejna tela, povećala je u prethodnoj godini svoje prihode iz poslovanja za 16 posto, na 4,6 milijardi dinara, dok joj je neto dobit odskočila za čak 93 posto.

Objavljeni rezultati poslovanja ovog preduzeća, čijim se akcijama trguje na Standard Listingu Beogradske berze, pokazali su da je neto dobit sa 392,2 porasla na 765,3 miliona dinara. Ukupna aktiva kompanije zabeležila je u 2014. godini rast od 11,6 posto, dostižući iznos od nepunih 6,9 milijardi dinara.

Kratkoročne obaveze kompanije takođe su povećane za 33,1 posto, na 931,2 miliona dinara, uglavnom zbog rasta obaveza iz poslovanja, objavljeno je na sajtu brokerske kuće „Sinteza invest“, prenosi agencija „Tanjug“.

Akcije Alfa Plama porasle su tokom prošle godine za skoro 52 procenta, dok rast cene od početka godine na Beogradskoj berzi iznosi 17,1 posto, pa po trenutnoj ceni od 22.320 dinara po akciji, tržišna kapitalizacija vranjske kompanije iznosi 3,9 milijardi dinara (približno 32,4 miliona evra).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор