Štrajk otkazao letove „Lufthanse“ iz Pariza

Die neue A380 Halle in Frankfurt, leer/the new A380 hangar in Frankfurt, empty
Zbog štrajka radnika protiv planiranog smanjenja radne snage na pariskom aerodromu „Šarl de Gol“ svi letovi nemačke aviokompanije „Lufthansa“ danas su otkazani zbog bolesti radnika, prenosi „Blic“.

Kako je izjavio portparol „Pariskih aerodroma“ koji upravljaju sa više aerodroma, uključujući tu i „Šarl de Gol“ u severoistočnom predgrađu Roasiju, radnici nisu na poslu zbog bolesti.

– Ovde nema nikoga, jer su svi radnici javili da su bolesni – rekao je predstavnik „Pariskih aerodroma“ i dodao da su „svi letovi za danas otkazani, uključujući i 11 poletanja sa Roasija i 11 sletanja“.

Fransuska novinska agencija navodi da će sva otkazana poletanja i sletanja pogoditi približno 1.300 putnika.

U zajedničkom saopštenju nekoliko sindikata takođe je navedeno da je „opšta slabost“ pogodila „Lufthansine“ radnike na glavnom francuskom aerodromu. Prema rečima Franka Bonoa predstavnika sindikata „Unsa“, radnici su „umorni i depresivni“ odkako je „Lufthanza“ proglasila mere štednje, a neki su uzeli bolovanje, pa je smanjena brojnost osoblja za više od 20 posto.

Agencija Frans Pres podseća da je „Lufthansa“ pod velikim pritiskom konkurentskih „lou kost“ (low-cost) kompanija, te je bila prinuđena da se upusti u projekat štednje uz otpuštanje 3.500 svojih službenika širom sveta, uključujući tu i 199 radnika u Francuskoj. Kako francuska Agencija navodi, nemačka kompanija nije bila dostupna za komentar o dešavanjima na aerodromu „Šarl de Gol“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор