Srpska obuća na sajmu u Dizeldorfu

made-in-germany-rs-zenske-cipele

Uz podršku USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja, proizvođači obuće iz Novog Pazara i Vranja predstaviće po prvi put svoj asortiman na jednom od najznačajnijih međunarodnih sajmova obuće GDS u nemačkom gradu Dizeldorfu, od 12 do 14. marta.

U saopštenju USAID-a navodi se da će za prezentaciju objedinjene ponude srpskih proizvođača biti izgrađen paviljon „Serbian shoes“ (Srpska obuća), takođe pripremljene su brošure i drugi promotivni materijali, a u saradnji sa nemačkom privrednom komorom, organizovani su i sastanci sa potencijalnim kupcima, prenosi agencija „Tanjug“.

Za učešće na sajmu odabrane su kompanije sa najvećim izvoznim potencijalom: „Bosa“, „Ceco Line“, „Euroscarpa“, „Tref“, „Florida“, „Antilop“ i „Stefi Komerc“. One će se truditi da na sajmu nađu poslovne partnere zainteresovane za investiranje u proizvodnju u Srbiji, ili pod svojim ili pod brendom neke od domaćih firmi.

Sa ciljem utvrđivanja mogućnosti za povećanje srpskig izvoza na svetsko tržište obuće, USAID Projekat angažovao je međunarodnog eksperta za obuću Džordana Salimana (Jordan Salliman), koji je tokom prošle godine u regionu Vranja i Novog Pazara analizirao sektor proizvodnje obuće. U januaru Saliman je opet posetio naše proizvođače iz klastera „Koštana“ i „NP Shoes“, kako bi ih spremio za učešće na sajmu u Dizeldorfu. Tom prilikom on je našim obućarima preporučio modele obuće koji imaju najveću šansu da zainteresuju kupce i posavetovao ih kako da potencijalnim stranim partnerima uspešno predstave svoje proizvode.

Ovogodišnji sajam GDS u Dizeldorfu okupiće više od 500 izlagača iz preko 25 zemalja sveta, koji će na ovoj međunarodnoj privrednoj manifestaciji predstaviti svoje kolekcije muške i ženske obuće, tašne i torbe, kao i druge proizvode od kože.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор