Prvi međugradski let letećeg automobila sa BMV motorom

Prototip 1 „AirCar“ letećeg automobila sa BMW motorom u koji se sipa obično gorivo sa benzinske pumpe, uspešno je obavio svoj prvi međugradski let između slovačkih međunarodnih aerodroma u Nitri i Bratislavi, koji je trajao čitavih 35 minuta.

Za razliku od eVTOL letelica (električnih aviona sa vertikalnim poletanjem i sletanjem), koja su sličnija velikim dronovima nego automobilima, AirCar jeste pravi automobil, ali sa krilima, sa kojim se može kretati po drumu, ali i leteti kao avionom, prenose svetski mediji i dodaju da se u konstruktori nadaju da će uspeti da dobiju potrebne sertifikate kako bi ovo vozilo registrovali i kao vazduhoplov i kao automobil.

AirCar prototip 1 je razvila kompanija KleinVision, prvi put je predstavljen 2019. godine, na prvi let se otisnuo krajem 2020., od kada je imao 142 uspešna sletanja i preko 40 sati letenja, da bi 28. juna uspešno obavio i svoj prvi međugradski let. Vozilo pokreće BMW motor od 160 konjskih snaga sa fiksnim propelerom, a maksimalna krstareća brzina leta iznosi 190 kilometara na čas.

Osnivač kompanije KleinVision i izumitelj ovog letećeg automobila, prof. Stefan Klajn, lično je upravljao vozilom u oba režima, što znači da ga je po sletanju ponovo preoblikovao u automobil (proces uvlačenja krila i repa koji je trajao manje od tri minuta), kako bi ga odvezao u grad. On je izvestio da je vozilo dostiglo visinu od dve i po hiljade metara i da je, pod nadzorom Uprave za civilno vazduhoplovstvo, uspešno prošao niz testova stabilnosti i upravljivosti i izveo strme zavoje od 45 stepeni.

Iz kompanije poručuju da će ova vrsta prevoznog sredstva prepoloviti vreme putovanja i predviđaju da će AirCar u budućnosti potpuno privatizovati vazdušni saobraćaj, jer će svako ko ga ima moći da se odveze do najbližeg aerodroma i vine se u nebo. Ipak, čini se da će put do ovakve budućnosti biti dug i krivudav, s obzirom na to da će podrazumevati odobrenja, sertifikate i pilotske dozvole.

U kompaniji najavljuju da će AirCar prototip 2 biti predserijski model sa motorom od 300 konjskih snaga i propelerom sa promenljivim nagibom, što će mu omogućiti da leti brzinom od 300 kilometara na sat, uz domet od 1.000 kilometara. Konstruktori planiraju da naprave dve verzije, sa dva i četiri sedišta, kao i model koji će moći i da plovi, jer kako kažu, jedino što je bolje od automobila koji može da leti je automobil koji leti i plovi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор