Poskupljuje zemljište u industrijskoj zoni u Šapcu

Gradska uprava Šapca je odlučila da poveća cenu zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni, tako da će domaći i strani investitori umesto dosadašnjih 70.000, ubuduće za hektar zemljišta plaćati 120.000 eura.

– Odluka je doneta da bismo mogli kvalitetno da radimo na infrastrukturnom širenju zone, da obezbedimo privrednicima koji dolaze u naš grad kvalitetnu i dobru putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, gasne priključke i sve ono što je potrebno za poslovanje firmi i zaposlenje naših sugrađana – naveo je gradonačelnik Aleksandar Pajić, a prenosi Telegraf.

Najveća industrijska zona u Srbiji, koja se prostire na 600 hektara i gde već posluje nekoliko desetina domaćih i stranih kompanija nastaviće da bude atraktivna za ulaganja uprkos poskupljenju zemljišta, budući da investitori dobijaju sve što je neophodno da bi započeli poslovanje, od uređene saobraćajnice, struje, optike i vode, do priključka na gas i kanalizacionu mrežu sa prečišćavanjem otpadnih voda.

Pored toga, ova zona postaće još konkurentnija sa završetkom velikih infrastrukturnih projekata u njenoj neposrednoj blizini, pre svega auto-puta od Rume do Šapca i novog mosta na reci Savi, kao i brze saobraćajnice do Loznice i Bijeljine čija izgradnja je u toku, poručuju iz loikalne samouprave.

– U Šapcu investitori mogu da biraju parcelu i lokaciju i da u najkraćem roku dobiju sve najbolje uslove. Vreme je novac, a sada su znatno bolji uslovi za plasman proizvoda, jer se uspostavlja najbrža veza sa Novim Sadom i Beogradom i na drugoj strani sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, pa nema sumnje da će interesovanje za ulaganje biti još veće – ocenio je jedan od privrednika koji već nekoliko godina posluje u ovoj industrijskoj zoni.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор