PKB „Inshra“ u 2014. proizvela 6,7 miliona jaja

made-in-germany-rs-jaja

Na farmi koka nosilja firme „Inshra“, u sastavu „Poljoprivredne korporacije Beograd“ (PKB), tokom 2014. godine ostvarena je rekordna proizvodnja 6,7 miliona jaja svih klasa.

U sva tri objekta proizvodnog pogona farme PKB „Inshra“, trenutno se nalazi 24.100 koka nosilja, čija je prošlogodišnja proizvodnja bila za 505.105 komada jaja veća nego u 2013. godini. Proizvodnja jaja je u 2012. godini iznosila 5,9 miliona komada, a u 2013. godini 6,2 miliona.

Rukovodilac ove farme Robert Stojanović istakao je da su uz trud i angažovanje svih zaposlenih, u prošloj godini uspeli da premaše zacrtani cilj i ostvare rekord od kada uopšte postoji živinarstvo u PKB-u, naglasivši da se i bez ulaganja u kupovinu novog jata koka nosilja može ostvariti dobit.

– Planirali smo da iselimo jato koje smo već mitarili, što je metod kontrole hormonskog procesa kod živine, i da kupimo novo jato, ali smo zbog finansijske situacije od toga odustali i odlučili da proces mitarenja sprovedemo još jednom. Našim dobrim rezultatima u proizvodnji, pored mitarenja, doprinelo je i poskupljenje jaja na našem tržištu – objasnio je Stojanović i dodao da će miitarenje postati obavezan proces za svako jato tokom procesa proizvodnje u “Inshri”, pošto je računica jasna, a rezulati odlični, prenosi list „Poljoindustrija“ koji izdaje PKB.

U ovoj korporaciji ističu kako su kupci zadovoljni jajima koja se proizvode po strogim standardima „Hasap sistema“, kao i da do sada nije bilo pritužbi na njihov kvalitet. Ovako proizvedena jaja svakoga meseca prolaze stroge laboratorijske analize, uostalom kao i hrana i voda koju koke nosilje dobijaju, što nije slučaj kada se radi o “domaćim jajima”, ističu u kompaniji PKB.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор