„Pivara Niš“ opet traži kupca

made-in-germany-rs-pivo01

Nakon tri neuspela pokušaja prodaje, „Pivara Niš“ opet traži kupca, sa početnom cenom od 280 miliona dinara, a javna licitacija će biti održana polovinom januara.

– Na prodaju je proizvodno poslovna celina, potpuno opremljena za pokretanje proizvodnje piva, čija je početna cena 280 miliona dinara. Najveći deo opreme za proizvodnju piva izdvojen je u proizvodno poslovnu celinu koju smo u tri navrata bezuspešno pokušali da prodamo. Polivinom januara organizovaćemo javno nadmetanje, po četvrti put. Kao što ih ima i sada, i prilikom predhodnih prodaja bilo je interesenata. Neki su čak i otkupljivali dokumentaciju, neki su se samo raspitivali, ali niko se od njih nije odlučio da uplati depozit i učestvuje u licitaciji – objasnio je stečajni upravnik Ljubomir Kostić, a prenosi agencija „Tanjug“.

„Pivara Niš“ se nalazi u stečaju od avgusta prošle godine. U dosadašnjem stečajnom procesu jedan deo imovine, koji nije direktno povezan sa proizvodnjom piva, odvojen je i najvećim delom prodat. Početna cena pivare pri prvom pokušaju prodaje bila je 397 miliona dinara, što je više od 100 miliona dinara veća cena nego sada.

– Sniženje početne cene je ustupak koji smo mogli da učinimo u nadi da će se javiti kupac zainteresovan za celu fabriku. Svesni smo da takvih kupaca nema mnogo, a i ekonomski trenutak je nepovoljan za takve odluke – rekao je Kostić i dodao da postoje realne osnove za nadu da će pivara ovoga puta pronaći novog vlasnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор