Nemačka kontrola vazdušnog saobraćaja planira da ukine oko 600 radnih mesta

kontrolni-toranj
U borbi protiv predstojećih finansijskih gubitaka, nemačka kontrola leta (Deutsche Flugsicherung – DFS) planira da ukine oko 600 radnih mesta u narednim godinama. «Cilj je da se do 2019. od prilike za 10% smanji broj zaposlenih od postojećih 6100», saopštio je direktor DFS-a Klaus-Dieter Scheurle.

To bi treblao da spasi ovo državno preduzeće od gubitaka. Po DFS-u odpuštanja radnika nisu planirana, nego zapravo samo se neće ponovo popunjavati oslobođena mesta u administraciji.

Šojrle je izjavio, da oko 1900 kontrolora leta nisu ovim ugroženi i ako na nekim objektima ima višak radne snage. Na kraju krajeva, trebalo bi da se stedi u svim oblastima.

Uzrok ovih mera štednje stednje su u državnoj kompaniji u Langenu kod Frankfurta smanjenje brojeva leta i samim tim i smanjeni prihodi kontrole leta. Po izveštajima, broj letova se smanjio za 11% u odnosu na planirane, a po prognozi godisnji promet ce se 2013. smanjiti za 30-40%. Sojrle namerava da smanji troskove do 2019 za nekih 100 miliona evra i time duze vreme bude u plusu.

Photo By: Kyle HarmonCC BY 2.0

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор