Napad sekirom u Nemačkoj po nalogu IS

made-in-germany-rs-anti-teror-policija

Islamska država (IS) je danas preuzela odgovornost za teroristički napad koji se sinoć oko 21.15 časova dogodio u vozu na relaciji Trojhlingen – Vircburg, a u kojem je jedan Avganistanac sekirom i nožem napao putnike, povredivši najmanje 20 osoba.

Novinska agencija „IS Amak“ navodi da je organizator i vinovnik ovog napada u Nemačkoj bio jedan od boraca Islamske države, a „operaciju je izvršio kao odgovor na pozive da se napadaju zemlje koalicije koja se bori protiv Islamske džave“, prenosi agencija „Rojters“.

– Sedamnaestogodišnji Avganistanac sinoć je napao putnike u vozu u Nemačkoj sekirom i nožem vičući tokom napada „Alahu akbar“ (Bog je veliki) – izvestio je bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman.

On je rekao da je policija islamskog teroristu ubila prilikom bekstva, a da su istražitelji tokom pretrage sobe u kojoj je on živeo, zatekli rukom naslikanu zastavu Islamske države.

– Ovaj Avganistanac je pre dve godine došao u Nemačku kao maloletnik i bez pratnje, a u martu je podneo zahtev za azil. Živeo je u domu za tinejdžere izbeglice do pre dve nedelje, kada je smešten u hraniteljsku porodicu – izjavio je Herman za televiziju „ZDF“.

Dve žrtve jučerašnjeg napada, članovi jedne porodice kineskih turista, nalaze se u kritičnom stanju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор