Najbolje i najgore plaćena zanimanja u Nemačkoj

Nemački poslovni portal Gehalt.de je objavio najnovije podatke o najvišim i najnižim platama koje su u ovoj zemlji isplaćivane tokom 2019. godine, javlja Anadolu Agency.

Prema toj listi, iskusniji lekari su imali najveće plate, koje su na godišnjem nivou iznosile oko 115.320 eura bruto, stručnjaci za prodaju ili akvizicije su u proseku zarađivali 99.635 eura, direktori fondova 83.640, a lekari specijalisti 80.720 eura godišnje. Među najplaćenijima su bili i finansijsko-računovodstveni menadžeri, regionalni menadžeri prodaje i statističari.

Posmatrano s druge strane, najslabije plaćeni u Nemačkoj bili su radnici u kuhinji, sa godišnjom bruto platom od oko 21.907 eura, za njima su frizeri sa 23.202 eura, pa konobari sa 23.620 i radnici u call centru sa 25.200, a zatim i recepcionari sa godišnjom zaradom od 25.370 eura. Među najslabije plaćenima su bili i blagajnici, kuvari, stomatološki asistenti, negovateljice i vozači.

Prema podacima objavljenim na ovom sajtu se može zaključiti i da su radnici na jugu Nemačke primali znatno veće plate od radnika u ostatku zemlje, a najveća primanja su u ovoj godini zabeležena u pokrajini Hesse, prenosi portal Bankar.me.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор