Gerry Weber uvodi radnu nedelju od 4 dana

Popularni nemački proizvođač odeće Geri Veber (Gerry Weber) omogućiće svojim radnicima da sami odluče da li žele da rade četiri ili pet dana tokom sedmice.

– Hrabrost i poverenje su uvek dobri, to je moje uverenje. Taj model je isplativ i za kompaniju i za zaposlene. Radnici imaju svoje potrebe koje se mogu promeniti u zavisnosti od životne situacije. Što su fleksibilniji okvirni uslovi poslodavca, to se više može izaći u susret tim potrebama – kaže šefica Angelika Šindler-Obenhaus za dnevnik Bild.

Ona je objasnila da se kod zaposlenih na ovaj način podržavaju autonomija i samoodgovornost. Kako je rekla, radnici to shvataju kao priznanje, i to doprinosi većoj motivaciji i lojalnosti, prenosi Telegraf.

Šindler-Obenhaus smatra da je Nemačkoj potreban ovakav model usled nedostatka stručne radne snage. S tim u vezi, u saopštenju kompanije se navodi da Geri Veber namerava da i ubuduće bude „atraktivan“ poslodavac.

Inače, i Britanija je započela isti pilot projekat, a ovakav model rada i poslovanja se pokazao kao vrlo uspešan i na Islandu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор