BMW vraća na servis 430.000 automobila

Nemačka automobilska kompanija BMW je uputila poziv vlasnicima automobila Serije 3, proizvedenih između 2004. i 2011. godine (E90 i E93), da se jave na servis zbog mogućeg kvara koji može dovesti do požara.

BMW će samo u Nemačkoj opozvati 430.000 svojih vozila, a koliko će na servis pozvati automobila u ostatku Evrope još uvek nije saopšteno. Prema informacijama iz kompanije, ovaj opoziv traje još od sredine januara, prenosi portal automobili.ba.

U saopštenju nemačkog proizvođača vozila se navodi da kod automobila iz navedene serije u ekstremnim slučajevima postoji problem sa regulatorom ventilatora hladnjaka, koji može da dovede do požara u vozilu.

Naime, eventualni kvar može da dovede do pregrevanja, kratkog spoja ili topljenja na kontaktu utičnice ili čak da izazove i požar u vozilu, budući da korozija povećava verovatnoću kvara.

Zbog toga BMW poziva vlasnike spornih automobila da ih dovezu u servis gde će im biti proverene instalacije električnih uređaja, koje će biti zamenjene ukoliko postoji sumnja na kvar. Popravka na vozilu će trajati oko sat vremena, preciziraju u kompaniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор