Kakve uslove rada nudi Lidl?

Radnici nemačkog trgovinskog lanca „Lidl“ imaju mogućnost da rade puno radno vreme, ali i nepotpuno, uz plaćanje svakog minuta prekovremenog rada, radna nedelja je petodnevna, pauza je obavezna, godišnji odmor traje najmanje 22 dana, a tu je i edukacija o pravilnom držanju tela prilikom obavljanja posla.

U kompaniji Lidl Srbija do sada se zaposlilo 500 radnika, a trenutno je u toku selekcija kandidata za izbor 1.000 prodavaca za rad u marketima koji će biti otvoreni u 18 gradova širom naše zemlje, prenosi „Blic“.

– Lidl Srbija ulaže u svoje zaposlene, konkurentne radne uslove i srdačnu radnu atmosferu. Većina naših zaposlenih prošla je višemesečnu obuku u inostranstvu, gde su savladavali zadatke koji ih ovde očekuju. Zaposlene podržavamo da vode ispunjen život, istovremeno vrednujemo vreme koje ulažu u posao, pa se prekovremeni radni sati elektronski evidentiraju i plaćaju – kaže rukovodilac sektora za ljudske resurse Milena Milardović i dodaje da kompanija ima posebno odeljenje koje se bavi brigom o zaposlenima, a čiji je glavni cilj povećanje zadovoljstva i motivacije zaposlenih.

Po njenim rečima, Upravna zgrada predstavlja moderno radno okruženje sa bankomatom, teretanom i kantinom sa zdravim, domaćim obrocima.

– Kako bismo ih podstakli da zdravu užinu uvedu kao naviku, sreda je “voćni dan”, kada je kolegama na raspolaganju raznovrsno voće. Kroz projekat “Radi pravo – živi zdravo!” obučavamo kolege pravilnom držanju tela i kretanju prilikom obavljanja posla – kaže Milardović.

U poslednje tri godine više od 90 posto novozaposlenih bilo je na obukama u drugim zemljama u kojima Lidl posluje. Zavisno od pozicije, svaki zaposleni je u zemljama regiona i Evrope proveo između dva meseca i godinu i po dana.

Lidl u velikom broju zemalja u kojima posluje primenjuje princip rada na nepuno radno vreme, koji kompaniji omogućava bolju organizaciju, a zaposlenima fleksibilnost uz konkurentnu naknadu, jer je sat rada u Lidlu bolje plaćen od tržišnog proseka u ovoj industriji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор