VW najavljuje 500.000 električnih ID.4 godišnje

Nemačka automobilska kompanija Volkswagen planira da do 2025. godine ukupna prodaja njegovih električnih modela gostigne 1,5 miliona primeraka, od čega bi trećinu činila prodaja električnog SUV-a ID.4.

Naime, posle početnog zaostatka za nekim drugim proizvođačima, Volkswagen se sada ubrzanim korakom uključuje u masovnu elektrifikaciju vozila i sprema se da uskoro i zvanično predstavi svoj prvi električni SUV ID.4, koji stiže nakon kompaktnog električnog hečbeka ID.3.

Budući da će se ovaj model praviti u Evropi, Kini i SAD, VW očekuje da će godišnje širom sveta uspeti da proda i svih 500.000 napravljenih automobila. Za ovaj model glavna tržišta će svakako biti američko i kinesko, ali ne treba zanemariti ni Evropu, na čijim putevima iz godine u godinu raste broj električnih vozila.

U Volkswagenu pretpostavljaju da u početku ID.4 neće baš odmah privući pola miliona kupaca, ali smatraju da bi to moglo da se dogodi za 4 do 5 godina. U nemačkoj kompaniji kažu da je realno da do 2025. godine ukupna prodaja njihovih električnih modela dostigne 1,5 miliona primeraka, od čega bi trećinu činila prodaja modela ID.4.

Kako se predviđa, upravo bi VW SUV ID.4 trebalo da postane ozbiljan konkurent Teslinom Modelu Y, koji je takođe nedavno izbačen na tržište. Volkswagen je ušao u veliku električnu ofanzivu i već duže vreme ulaže značajna sredstva u elektrifikaciju svojih modela, za šta planira da do 2024. godine investira čak 11 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор