Schott Pharma počela izgradnju fabrike u Jagodini

U Industrijskoj zoni u Jagodini juče je postavljena kapsula u kamen temeljac buduće fabrike staklenih ampula nemačke farmaceutske kompanije Schott Pharma. Pored predstavnika kompanije i gradske vlasti, događaju su prisustvovali i ministar za privredu Slobodan Cvetković, ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu Tomislav Momirović i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

– Naša kompanija snabdeva 1.800 kupaca u svetu na svim kontinentima, proizvodimo 25.000 injekcija u minuti i najveći smo dobavljač za globalnu farmaceutsku industriju. U Jagodini će se proizvoditi staklene ampule za čuvanje lekova, od antibiotika do lekova protiv bolova. U fabrici će u prvoj fazi raditi 130 radnika, a kasnije ukupno 350 – rekao je potpredsednik nemačke kompanije Fabijan Štoker.

Kako je istakao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, Srbija je interesantna za investitore zato što je politički i ekonomski stabilna, ima sigurnost kapitala i međunarodnu popularnost. On je tom prilikom poručio da će u novoj fabrici Schott Pharme plata za radnike biti 1.000 eura, a ovu informaciju je potvrdio i Štoker.

Ministar Momirović je podsetio da u našoj zemlji trenutno radi 1.000 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 80.000 radnika. Prema rečima ministra Cvetkovića, Jagodina je na najbolji mogući način iskoristila Koridor 10 i stvorila infrastrukturne uslove za dovođenje stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Nemačka ambasadorka je rekla da sa ovom fabrikom u Jagodini Srbija postaje centar nemačke farmaceutske industrije, naglasivši da je kompanija Schott Pharma svetski lider na tom polju. Ona se zahvalila Gradu Jagodini na podršci ovoj investiciji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор