Jedinstvena karta za prevoz po Nemačkoj pokazala odlične rezultate

Od maja ove godine kroz celu Nemačku može da se putuje sa posebnom kartom koja mesečno košta 49 eura. Prema podacima Udruženja nemačkih prevozničkih preduzeća, u junu je ovu kartu koristilo ukupno 9,6 miliona putnika.

Uvođenje Dojčlandtiketa, kako se naziva ova karta, ima za cilj podsticanje građana Nemačke na češće korištenje autobusa i vozova, budući da im omogućava putovanje svim lokalnim i regionalnim prevoznim sredstvima širom zemlje za svega 49 eura mesečno, prenosi Telegraf.

Kako je pokazalo istraživanje koje je sproveo mobilni operater O2 Telefonika, od uvođenja ove karte broj putovanja železnicama značajno je porastao na razdaljinama većim od 30 kilometara. Nemački mediji navode kako je karta od 49 eura očigledno već u maju i junu imala značajan uticaa na železnički saobraćaj.

Podaci Udruženja nemačkih prevozničkih preduzeća pokazuju da je u junu kartu koristilo 9,6 miliona putnika, a pretpostavlja se da će u budućnosti ovu kartu imati i koristiti čak 17 miliona ljudi, što građana Nemačke, što turista.

Inače, za Dojčlandtiket se sklapa ugovor o mesečnoj pretplati koja se svakog meseca može otkazati ili produžiti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор