Holleman prevezao sušač od 96 tona od Rijeke do Bečeja

Nemačka kompanija Holleman, koja je u Srbiji i istočnoj Evropi lider u transportu vangabaritnih i teških tereta, nedavno je uspela da od riječke luke u Hrvatskoj preveze do Bečeja u Srbiji industrijski sušač težak čak 96 tona.

Prevoz od Hrvatske do Srbije ovako gabaritnog tereta, dimenzija 12.5 x 3,7 x 4,26 m i mase 96.000 kg, prethodno dopremljenog do Rijeke iz Ilinoisa u Americi, predstavlja transportni poduhvat kakav još nije zabeležen na našim prostorima, piše eKapija.

– Veliki izazov je bilo prevesti ovakav teret na pomenutoj trasi, jer je ukupna visina velika, a kada je bila ukombinovana sa dimenzijama i masom vozila koje je korišćeno za prevoz, ukupne transportne dimenzije su bile 38 x 3,7 x 4,5 (m) i oko 150.000 kg – kažu u kompaniji i dodaju da
su po prvi put koristili korito visine 20 cm za teške terete nosivosti do 206 tona.

Da bi se od Rijeke do Bečeja prevezao ovakav teret bilo je potrebno ukupno 2 dana, a ceo poduhvat je izveden u februaru ove godine, preciziraju u kompaniji Holleman i ističu da su, pored transporta, specijalizovani i za industrijske manipulacije, montažu i pretovar.

Preduzeće Holleman transport, specijalizovano za transport vangabaritnih i teških tereta u domaćem i međunarodnom saobraćaju, osnovano je 2008. godine u Beogradu, kao deo multinacionalne transportne kompanije Holleman – Peter Schwandner & Logistik GmbH.

Najčešće transportne rute ove kompanije povezuju zapadnu i istočnu Evropu sa Azijom, a njeni klijenti dolaze iz različitih oblasti industrije, kao što su građevina, poljoprivreda, metalska industrija, industrija piva, petrohemija, ulje i gas, termo i hidroelektrane.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор