Beogradski aerodrom niže rekorde u poslovanju

made-in-germany-rs-beogradski-aerodrom

Direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Velimir Radosavljević smatra da će ova godina biti daleko najuspješnija i da će beogradski aerodrom ostvariti najveći rast broja putnika u Evropi.

– U januaru smo imali više od 270.000 putnika, što je povećanje od 29 posto, ili za oko 60.000 putnika više nego u istom mesecu prošle godine. I broj letova je veći za 33 posto, a imali smo i povećanje tereta za 20 procenata. Zbog svega toga, beogradski aerodrom će daleko prestići, na primer, aerodrom u Sofiji. Ako smo u 2013. godini imali putnika koliko i Ljubljana i Zagreb zajedno, moje predviđanje je da ćemo ove godine imati više putnika nego što imaju zajedno Ljubljana, Zagreb i Sarajevo – izjavio je Radosavljević, a prenosi „B92“.

Kako dalje objašnjava, „beogradski aerodrom već nekoliko godina sve investira bez zaduživanja, iz sopstvenih prihoda, što je u poslednjih pet godina iznosilo oko 35 miliona eura. Kao što je bio slučaj u 2013. godini, Radosavljević i za ovu najavljuje da će akcenat biti na infrastrukturnim projektima. On kaže da je završena prva faza rekonstrukcije terminalne zgrade i u punom jeku je druga faza, a četvrta faza će podrazumevati izgradnju višeg sprata koji će omogućiti razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika.

– Krajem godine postavili smo šest najnovijih avio-mostova. Za mesec dana ćemo na tih šest pozicija, plus na još pet drugih parking pozicija, postaviti najsavremenije vizuelne elektronske uređaje koji pomažu pilotima da što preciznije i bezbednije uparkiraju avione. S druge strane, vodićemo računa o komforu putnika i dodatnim sadržajima, jer ljude interesuju prodajni objekti, kafei, restorani. U poslednjih mesec dana otvoreno je na aerodromu nekoliko novih prodavnica najpoznatijih svetskih brendova, kao što su „Victoria’s Secret“, „Boss“, „Swarovski“ – rekao je Radosavljević i najavio uvođenje novih usluga, kao što su specijalne pušačke kabine i kabine za odmor putnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор