U Lidlu u Nemačkoj jagma za vatrometom

Uoči Nove godine u Lidlovim prodavnicama u Nemačkoj prava je jagma za vatrometom, a snimci objavljeni na društvenoj mreži Tiktok svedoče kolike su razmere potražnje za ovim proizvodom.

Kao što se na jednom od tih snimaka može videti, nestrpljivi potrošači stoje i pružaju ruke ne bi li im radnik dao kutiju sa vatrometom, dok ih radnici pružaju nasumično, budući da reda nema, prenosi b92.

Prema pisanju nemačkog Bilda, u Lidlovoj provnici u Hesenu police za vatromet su se ispraznile za svega nekoliko minuta.

– Generalno, potražnja za vatrometima je opet veoma visoka ove godine. Kolege su se dobro pripremile i brzo su napunile police vatrometom u skladu sa zakonskim propisima – izjavila je portparolka Lidla za nemački list.

Kako je objasnila, prodaja vatrometa podleže strogim zakonskim propisima, zbog čega će se ovaj proizvod verovatno naći na policama samo u ograničenim količinama.

Ova industrija je u Nemačkoj prošle godine imala rekordnu prodaju, budući da su Nemci u danima oko Nove godine na pirotehniku potrošili čak 180 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор