U Lidlu na akciji električni automobil

Iako je neuobičajeno da se u spermarketima nude automobili, nova vremena donose i nove ideje, pa je tako nemački trgovinski lanac Lidl ponudio kupcima u toj zemlji godišnju pretplatu za korišćenje električnog Nissan Leafa.

Električni automobil ima 150 KS i bateriju od 40 kWh i autonomiju vožnje od 270 kilometara. Akcijska ponuda za iznajmljivanje ovog Nissana trajaće do kraja juna, a cena je zaista veoma interesantna, prenosi B92.

Naime, ovaj automobil u salonu košta 29.990 eura, a Lidl ga nudi na godinu dana uz pretplatu od 279 eura mesečno. Jedini uslov je da auto za 365 dana ne pređe više od 10.000 kilometara, jer će sve iznad toga koštati pretplatnika 19 centi po kilometru.

Iako auto ne može da se kupi, već samo da se koristi, lako je zaključiti koliko je ova ponuda povoljna, budući da uobičajena pretplata za Nissan Leaf iznosi 329 eura mesečno na platformi Like2drive iz Kelna, koja zapravo stoji i iza ove Lidl ponude.

Naručivanje je moguće isključivo putem Lidl Plus aplikacije. Korisnik dobija kod za popust i zatim se upućuje na sajt Like2Drive gde ostvaruje popust od 50 eura mesečno. Ovakva ponuda zapravo daje korisniku priliku da koristi novi automobil bez troškova vlasništva.

Pored najma, jedini trošak za korisnika je struja, mada treba napomenuti da je obezbeđeno i besplatno punjenje na Lidlovim punjačima kojih u Nemačkoj ima oko 400. Iako ponuda traje mesec dana, očekuje se da će ovim tempom izdavanja oko 50 vozila dnevno biti gotova i ranije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор