Srpska firma pravi most u Norveškoj

made-in-germany-rs-viseci-most-norveska

Građevinsko preduzeće iz Novog Sada „VNG“ učestvovaće u gradnji drugog po veličini visećeg mosta u Norveškoj, saopštila je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji preko sajta „norveska.org.rs“.

Kako se navodi u objavi, novosadska kompanija „VNG“ i kineska kompanija „Sichuan Road and Bridge Group“ potpisale su ugovor sa norveškom Agencijom za javne puteve, vredan milion eura, prenosi agencija „Beta“.

Ugovor se odnosi na jedan od tri glavna posla na gradnji mosta, raspona 1.145 metara i ukupne dužine od 1.533 metra. Posao koji je ugovorila naša firma odnosi se i na gradnju pristupnih puteva i tunela, a cela investicija će koštati oko 350 miliona eura.

– Ovaj projekat je veoma zanimljim, a most je zaista lep. Naša komapnija je spremna za ulazak na tržište norveške u toku sledeće godine, kao i za početak gradnje mosta na severu ove zemlje. Planirano je da most bude završen 2017. godine – rekla je povodom sklapanja posla sa Norvežanima, direktorka građevinske kompanije„VNG“ Zorana Brankovan.

U gradnji mostova preduzeće „VNG“ ima nekoliko godina međunarodnog iskustva, a učestvovalo je i u građenju mosta preko Ade Ciganlije u Beogradu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор