Proslava 160 godina od rođenja Nikole Tesle

made-in-germany-rs-nikola-tesla

U Srbiji je juče nizom manifestacija obeleženo 160 godina od rođenja Nikole Tesle, jednog od najvećih svetskih umova u istoriji.

Povodom ovog praznika u Karađorđevom parku u Beogradu otkriven je spomenik Tesli, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić tom prilikom je ocenio da su Tesline odrednice srpski narod i američka država, ali da je veliki naučnik svojim delima zadužio celo čovečanstvo.

Ovaj značajni jubilej i Nacionalni dan nauke obeleženi su i u Sportsko-rekreativnom centru „Pionirski grad“ na Košutnjaku, manifestacijom pod nazivom „Tesla dan“, u okviru koje je za posetioce pripremljen bogat muzičko-scenski program, prenosi agencija „Tanjug“.

Beogradski aerodrom, koji nosi ime velikog naučnika, takođe je obeležio 160 godina od rođenja Nikole Tesle izložbom fotografija o njegovom životu, prikazivanjem filma „Streaming 2“ i predstavom koju su izveli mališani iz novobeogradskog vrtića.

U okviru tematske izložbe na Kalemegdanskoj tvrđavi je po prvi put u Beogradu izložen i Teslin transformator jačine 12 miliona volti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор