Nemački Flammat gradi novu fabriku u Beloj Crkvi

Nakon deset godina uspešnog poslovanja u našoj zemlji, srpsko-nemačka kompanija „Flammat” započela je radove na izgradnji novog fabričkog pogona u industrijskoj zoni u Beloj Crkvi, vrednog 3,5 miliona eura, javlja vojvodinauzivo.

– Zidamo novu fabriku na površini od 2.917 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi ekološka sredstava za potpalu vatre na bazi drveta, poznata i kao ekološki potpaljivači vatre. Pokrivaćemo tržište Evrospke unije, a ovi proizvodi se najviše prodaju u zemljama severne Evrope – Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, ali i u Francuskoj, Italiji i Španiji, koje su takođe velika tržišta za naše proizvode – objašnjava jedan od suvlasnika firme Predrag Selić.

Partner Flammata poseduje fabriku u Nemačkoj, pogoni u Beloj Crkvi pokrivaju tržište jugoistoka Evrope, a svoje proizvode, pored 20 evropskih zemalja, ova kompanija izvozi i u Australiju i Ameriku.

– Planirani rok završetka radova nove fabrike je 15. jun. Oprema će krenuti da stiže iz Italije i Nemačke tokom jula meseca, a nakon montaže očekujemo da u septembru počnemo sa test proizvodnjom, zapošljavanjem radnika i treninzima, da bi od 2024. godine počeli da proizvodimo punim kapacitetom. Trenutno zapošljavamo u piku sezonu 75 radnika, sa novom fabrikom i magacinom koji ćemo zidati sledeće godine, očekujemo da ćemo imati od 130 do 150 zaposlenih – ističe Selić.

Kompanija Flammat je od Razvojne agencije Srbije za novu investiciju dobila državnu subvenciju u iznosu 20 procenata od ukupno uloženih sredstava.

– Imamo dobru saradnju sa opštinom Bela Crkva, sa predsednicom Violetom Simić koja nam je od prvog sastanka izašla u susret i maksimalno nam pomogla. Opštinska administracija i Odeljenje za urbanizam su nam takođe izašli u susret i sve dozvole su izdate na vreme. I zakonsku proceduru smo prošli brzo, a rezultat toga je da smo sa izgradnjom fabrike počeli kada smo i planirali – dodao je Selić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор