Lufthansa uvodi testiranja na međunarodnim letovima

U pokušaju da dugoročno povrati svoje mušterije, najveći nemački avio-prevoznik Lufthansa najavljuje da će na međunarodnim letovima započeti sa testiranjem putnika na korona virus.

Avio-kompanija je saopštila da je sa partnerima iz farmaceutske industrije započela saradnju kako bi obezbedila pouzdane testove čiji su rezultati gotovi za 15 minuta, a čija cena iznosi 10 eura, prenosi agencija Asošiejted pres.

Na nekim Lufthanzinim letovima za SAD testiranja će početi u oktobru, a dalja primena će zavisiti od odobrenja vlade. U kompaniji kažu da su u kontaktu sa više aerodroma u Severnoj Americi, ali da još nije odlučeno na kojim će se letovima primenjivati testiranja. Jedna od opcija je i obavezno testiranje za sve putnike pre ukrcavanja.

Inače, ovaj predlog Lufthanse u skladu je sa pozivom Međunarodne asocijacije za međunarodni prevoz (IATA), koja je, u pokušaju da se povrati poverenje klijenata i podstakne korišćenje aviosabraćaja, pozvala avio-kompanije na upotrebu testova kao alternative karantinu.

Naime, testiranje bi predstavljalo način za zaobilaženje različitih zahteva za karantinom, koji, iako pomažu u suzbijanju širenja virusa, predstavljaju glavni razlog odvraćanja putnika od ovog vida transporta, navode zvaničnici iz avio-industrije.

Tokom pandemije, svetske avio-kompanije su zabeležili ogroman pad prometa, zbog čega su tražile i dobile značajnu finansijsku pomoć svojih država. Lufthansa je tako dobila od Vlade Nemačke 9 milijardi eura, ali je u septembru, nakon malog broja sezonskih letova, ipak najavila otpuštanja i dodatna smanjenja troškova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Da li je potrebno testiranje ako preko Royal Charter Service-a iznajmis privatni avion?

Оставите одговор