I Porsche se muči sa nestašicom čipova

Vrlo ozbiljna globalna nestašica poluprovodnika mogla bi tokom sledećih meseci da utiče na redovno poslovanje kompanije Porsche, upozorio je Oliver Blume, izvršni direktor nemačkog proizvođača automobila.

– Problem je vrlo ozbiljan jer je njime pogođena cela automobilska industrija usled velike potražnje za potrošačkom elektronikom i bržeg povratka automobilskog sektora na normalan nivo poslovanja – rekao je Blume, a prenosi Autoblog.

On je istakao da bi na kompaniju Porše problemi mogli da utiču svaki dan, zbog čega, kako je rekao, vrlo duboko posmatraju sledeće dane i mesece kako bi videli šta mogu da učine.

Na pitanje da li će kompanija biti prisiljena da preispita model lanca snabdevanja elektronikom, Blume je odgovorio potvrdno, naglasivši da je to vrlo važno za budućnost poslovanja Poršea.

– Moramo da razmislimo o tome kakvo nam skladište stvarno treba za sve ove zalihe. Moramo da budemo fleksibilniji i da dublje planiramo neposredne kapacitete – zaključio je Blume.

Od početka ove godine deonice Poršea su porasle za 15 procenata, međutim, njihova cena se malo promenila tokom poslednjih 12 meseci.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор