Hemofarm u Šapcu otvorio novi fabrički pogon

Nemačka kompanija Hemofarm iz Vršca otvorila je u Šapcu novu proizvodnu liniju za proizvodnju šampona protiv peruti, u koju je uložila 10 miliona eura.

„Ulaganjem u rekonstrukciju starog odeljenja pakovanja blistera i nabavku opreme za pet novih proizvodnih linija, Hemofarm proširuje svoj portfolio i započinje proizvodnju svetski poznatog šampona protiv peruti brenda Nizoral“, navodi se u saopštenju kompanije.

kako se dalje objašnjava, nemačka poslovna grupacija Štada, u čijem se sastavu nalazi i Hemofarm, 2019. godine je kupila proizvodni portfolio Nizoral šampona od kompanije Johnson&Johnson, odlučivši da proizvodnju prebaci u fabriku Hemofarma u Šapcu. Prva faza rekonstrukcije fabričkih pogona u Šapcu završena je u junu ove godine, od kada su proizvodne linije puštene u rad.

Prema rečima Hesusa Korčera Romera, višeg potpredsednika Štada grupacije za globalne operacije, pogon će nakon kompletne rekonstrukcije imati tri linije za proizvodnju tečnosti, tri linije za istakanje tečnosti u bočice i jednu za istakanje tečnosti u kesice, što predstavlja priliku i za obezbeđivanje novih radnih mesta.

– Nakon kompletne rekonstrukcije, ukupan proizvodni kapacitet šabačke fabrike će iznositi 30 miliona pakovanja tečnih formi – najavio je Dejan Ivanović, direktor operacija Hemofarm Grupe.

Inače, u Hemofarmovoj fabrici u Šapcu trenutno se proizvodi 7 miliona pakovanja tečnih formi, a kada svi transferi ove investicije budu završeni, godišnja proizvodnja će iznositi 37 miliona pakovanja tečnih formi, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор