Folksvagen u Nemačkoj prestigao Teslu

U prvih sedam meseci ove godine u Nemačkoj je registrovano više od 41.000 potpuno električnih Folksvagenovih automobila, što je kompaniji omogućilo da po prodaji prestigne američkog proizvođača Teslu i izbije na prvo mesto, javlja agencija dpa.

Naime, u periodu od januara do kraja jula u Nemačkoj je novoregistrovano 41.475 električnih vozila marke Volkswagen i 40.289 električnih automobila marke Tesla, precizira se u saopštenju nemačke Savezne kancelarije za motorni saobraćaj.

Inače, američki proizvođač električnih automobila bio je po prodaji ispred svog nemačkog rivala prošle i sve do kraja prve polovine ove godine. Po prodaji potpuno električnih automobila, Mercedes je krajem jula bio na trećem mestu, sa 20.613 isporučenih primeraka, za njim je Audi sa 16.786, BMW sa 15.987 i Hyundai sa 15.411 prodatih električnih vozila.

U Nemačkoj je u prvih sedam meseci ove godine novoregistrovano ukupno 268.926 potpuno električnih automobila, dok je, s druge strane, istovremeno prodato i čak 1,64 miliona automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem (SUS), navodi nemačka agencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор