Evropa mora da štedi, poručuje Merkelova

made-in-germany-rs-kasica-prasica-eu

Tokom generalne debate u „Bundestagu“ o budžetu, nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo se založila za oštru finansijsku disciplinu i kurs štednje i reformi.

– Ono što važi za Nemačku je nepromenjeno, a takođe, to isto važi i za Evropu. Sadašnje stanje u ekonomiji je isto kao i pre, i uprkos najnovijim reformskim uspesima i dalje je krhko – naglasila je Merkelova, a prenosi agencija „Tanjug“.

Braneći prošlonedeljne odluke NATO u vezi sa Rusijom, Merkelova je naglasila da se mora osigurati sloboda Ukrajine, kao i da je potrebno pregovarati sa Moskvom.

Kako javljaju nemački mediji, ona je rekla da vrata za pregovore sa Rusijom jesu i ostaju otvorena, a kada je reč o međunarodnoj politici, Merkelova je odlučno zahtevala primenu mera protiv terorističke milicije „Islamska država“ (IS).

Po njenim rečima, što više država bi trebalo da se uključi u borbu protiv IS. Pri tom je posebno istakla sudbinu i stanje u kojem su se našle desetine hiljada izbeglica kojima, kako je rekla, pre izbijanja zime mora biti pružena neophodna pomoć.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор