Upišite se
Nemačko Srpski – Srpsko Nemački poslovni odnosi, vesti, firme, delatnosti i proizvodi vrhunskog kvaliteta

Novi portal za zapošljavanje u EU i Nemačkoj

made-in-germany-rs-euposao

Na internetu je pokrenut novi regionalni portal za lakše pronalaženja posla u zemljama Evropske unije (EU), a posebno u Nemačkoj, koji konkurse i oglase objavljuje prevedene na srpski jezik.

Direktor banjalučke firme „EU posao“ Andrej Rosić, koji je novi portal (www.euposao.de) predstavio u Beogradu, kaže za „RTS“ da je novina ovog sajta to što su svi konkursi prevedeni, zbog čega je to prvi portal za traženje posla prilagođen našim ljudima. Na objavljene oglase mogu konkurisati državljani Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Po njegovim navodima, samo u Nemačkoj u toku ove godine postoji potreba za skoro 20.000 radnika u oblasti koje su deficitarne, a ta radna mesta mogu popuniti i građani sa zapadnog Balkana. On je ukazao da su na listi deficitarnih radnih mesta profili iz građevinarstva, medicine, turizma, ugostiteljstva i informatike.

Preko ovog portala moguće je prijaviti se na konkurs potpuno besplatno, uz dobijanje saveta, a popunjavanje prijava i CV-a je u skladu sa evropskim standardima.

Rosić je objasnio da cilj portala nije da se podstakne odliv mozgova, već da se pomogne ljudima koji bi posao svakako tražili u Nemačkoj, zbog nedostatka radnih mesta u svojim sredinama. Takođe i da legalno dođu do radnog mesta, a ne, kao što je često slučaj u praksi, mimo zakona. On je najavio da će sledećeg meseca biti izdat i štampani oglasnik sa oko 200 poslovnih ponuda, koji će izlaziti mesečno.

Trenutno se na ovom portalu nalazi oko 350 aktivnih oglasa za posao u EU.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Ostavite odgovor

Najnoviji članci

Kategorije

Blog

Arhiva članaka

Sign up for Made in Germany RS - Newsletter

* = required field