Piloti Lufthaze glasali za štrajk

made-in-germany-rs-lufthansa03.jpg

Piloti najvećeg nemačkog avioprevoznika „Lufthanze“ glasanjem su se odlučili da stupe u štrajk zbog spora sa kompanijom u vezi plata i uslova rada.

Kako je saopštio njihov sindikat, koji okuplja više od 5.000 pilota „Lufthanze“, za štrajk je glasalo više od 90 posto članstva, prenosi agencija „Srna“.

Predstavnik pilota u pregovorima Tomas fon Šturm, izjavio je da „niko od pilota nije želeo da štrajkuje, kao i da su bili veoma strpljivi u pregovorima, ali i da je strpljenja sada ponestalo“. Piloti za sada ne nameravaju da štrajkuju u vrijeme uskršnjih praznika, a sindikat je objavio da će svaki štrajk biti najavljen 48 sati unapred, kako bi putnicima ostalo dovoljno vremena za izmenu plana putovanja.

Štrajk službe obezbeđenja na aerodormu u Frankfurtu prošlog mjeseca negativno se odrazio na promet putnika i robe najvećeg nemačkog avioprevoznika. U kompaniji „Lufthanza“ u toku je proces restruktuiranja, sa ciljem da se operativni profit poveća za 1,5 milijardi eura u odnosu na 2011. godinu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор